Δελτίο τύπου 6ης Σεπτεμβρίου 2021

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου μέσω της πλατφόρμας WeBex μετά την εξ αναβολής συνεδρίαση της 4ης Σεπτεμβρίου λόγω μη απαρτίας.

Συζητήθηκαν ο οικονομικός απολογισμός, ο διοικητικός απολογισμός και η μείωση της εγγραφής και συνδρομής μελών στον Σύλλογο. Κατά τον οικονομικό απολογισμό παρουσιάστηκαν όλες οι οικονομικές κινήσεις του Συλλόγου για το διάστημα Ιανουάριος 2021 – Ιούλιος 2021. Κατά τον διοικητικό απολογισμό παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις του Συλλόγου για το ίδιο διάστημα καθώς έγινε και αναφορά σε ήδη σχεδιασμένες μελλοντικές δράσεις και επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχικότητας όλων.

Για τη μείωση της εγγραφής και της συνδρομής των μελών στον Σύλλογο προτάθηκε από το ΔΣ η μείωση της εγγραφής από 10€ σε 5€ και η μείωση της ετήσιας συνδρομής από 15€ σε 10€, με σκοπό την προσέλκυση περισσοτέρων μελών και μιας και η περίοδος σύστασης του Συλλόγου, που συνεπάγεται βασικά λειτουργικά έξοδα, παρήλθε.

Κατά τη συζήτηση ανταλλάχθηκαν απόψεις από τους συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση και ακολούθησε ψηφοφορία, με την πλειοψηφία να υπερψηφίζει την πρόταση του ΔΣ και έτσι, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, ορίζεται από τούδε και στο εξής η εγγραφή μέλους στον Σύλλογο να είναι 5€ άπαξ και η ετήσια συνδρομή να είναι 10€ ετησίως για κάθε μέλος, ήδη εγγεγραμμένο ή νέο.

Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ακούστηκαν οι απόψεις των μελών μας, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες μας και, παράλληλα, δόθηκαν πληροφορίες σε θέματα σχετικά με τη φοίτησή μας.

Ως ΔΣ ευχαριστούμε το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης για την ομαλή διεξαγωγή της και όλους όσοι συμμετείχαν ενισχύοντας την ομαδικότητα και συμβάλλοντας με τις απόψεις τους, είτε αφιερώνοντας το απόγευμα της κυριακάτικης ξεκούρασης είτε ξεκλέβοντας χρόνο από τις δουλειές τους για να συνδεθούν στην πλατφόρμα. Πεποίθησή μας είναι ότι η άποψη του καθενός μας μετράει και συμβάλλει στο να γινόμαστε καλύτεροι και να αποκτούμε πιο δυνατή φωνή που θα συνεχίσει να διεκδικεί για όφελος όλων.