Ο ιστότοπος του Συλλόγου Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ φοράει τα καλά του και παρουσιάζεται στο φετινό συνέδριο της Fosscomm στη Λαμία, 18-20 Νοεμβρίου 2022.

Πώς διαχειρίζεσαι όλο το εύρος των δραστηριοτήτων ενός συλλόγου διαδικτυακά; Πώς εισπράττεις συνδρομές; Πώς προσφέρεις συνδρομητικό περιεχόμενο στα μέλη και πώς επικοινωνείς μαζί τους; Πώς πραγματοποιείς συνελεύσεις, συνεδριάσεις, ημερίδες online; Πώς αποδίδεις ρόλους και δικαιώματα για τη διαχείριση κάθε επιμέρους δραστηριότητας; Και τελικά πώς τα κάνεις όλα αυτά κεντρικά μέσα από τον ιστότοπό σου χρησιμοποιώντας λογισμικό ανοικτού κώδικα;

Πρόκειται φυσικά για μελέτη περίπτωσης του syllogosdhdeap.gr, ιστοτόπου του Συλλόγου Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συστάθηκε το 2020, εν μέσω πανδημίας, με την πρόκληση όχι μόνο να ανταπεξέλθει στην αντιπροσώπευση των φοιτητών του τμήματος και στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους αλλά και να καταφέρει να οργανωθεί και να δραστηριοποιηθεί αμιγώς διαδικτυακά. Στο ετήσιο συνέδριο FOSSCOMM, που φέτος φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα από το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη βιοϊατρική, στην πόλη της Λαμίας στις 18-20 Νοεμβρίου 2022, ο δημιουργός του ιστοτόπου και επίτιμο μέλος του Συλλόγου Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ, Ιωάννης Φύτρος, παρουσιάζει τους τρόπους που υλοποιήθηκαν οι επιμέρους λειτουργίες του ιστοτόπου, τις προκλήσεις που συνάντησε καθώς και τα σχέδια για το μέλλον.

Ειδικότερα, παρουσιάζεται η πλατφόρμα του Συλλόγου βασισμένη σε γνωστό CMS, το component διαχείρισης συνδρομών, η αποστολή newsletters, η δυνατότητα live conferencing εντός του site και μια σειρά άλλων στοιχείων όπως advanced ACL, template assignment, τεχνικές optimization, στοιχεία security, GDPR compliance, ορθές πρακτικές γύρω από το web development κ.ά. Δεν πρόκειται περί κάποιας "καινοτομίας", αλλά περί ενός πετυχημένου συνδυασμού από λογισμικό ανοικτού κώδικα (open source) που καλύπτει πλήρως ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων ενός οργανισμού που βασίζεται στην κοινότητα για τη λειτουργία του.

Αν μένετε κοντά στη Λαμία, μπορείτε να δώσετε το «παρών» στην ομιλία το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 στις 13:30 στο Room III.

Αν πάλι μένετε μακριά, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συνεδρίου μέσω live streaming μέσα από το κανάλι του συνεδρίου στο Youtube.

Μετά το πέρας του συνεδρίου, θα αναρτηθεί στο blog του Συλλόγου τόσο η παρουσίαση όσο και μια περίληψη της ομιλίας, ενώ θα είναι διαθέσιμη και η βιντεοσκόπηση της παρουσίασης μέσα από το κανάλι του Fosscomm 2022 στο Youtube.

 

Δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

 

 

fosscomm 2022 poster