Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 2η Ημερίδα Νέων Φοιτητών του Συλλόγου μας. Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων, η αμεσότητα που αναπτύχθηκε και η διάθεση όλων να συμμετάσχουν στη συζήτηση, εκφράζοντας απορίες και προβληματισμούς, μάς γέμισε με ικανοποίηση και επισφράγισε την επιτυχία των στόχων της εκδήλωσης. Γνωρίσαμε τους πρωτοετείς συμφοιτητές μας, κάναμε την αρχή για τη δημιουργία αισθήματος κοινότητας και με τα νέα μέλη της, κάτι το οποίο έτυχε ιδιαίτερης αναφοράς από όλους τους καλεσμένους ομιλητές και θεωρούμε ότι τα όσα χρήσιμα συζητήθηκαν για την έναρξη των σπουδών τους, θα βοηθήσει στην εξάλειψη μεγάλου μέρους από το φυσιολογικό άγχος μιας δύσκολης, αλλά συναρπαστικής αρχής.

Οι φοιτητές του πρώτου εξαμήνου, ενημερώθηκαν πάνω σε λειτουργικά, διαδικαστικά και εκπαιδευτικά θέματα που τους αφορούν, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε συζήτηση σε βασικά ερωτήματα. Την ημερίδα συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αντωνία Τζιώτζιου.

Με χαρά είδαμε την ανταπόκριση των νέων φοιτητών όχι μόνο στο συγκεκριμένο κάλεσμα, αλλά και στην εγγραφή τους στον Σύλλογο, εφόσον είδαν στην πράξη και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του από την ίδρυσή του μέχρι τώρα, τις παρεμβάσεις, τη λειτουργία του ιστότοπου με τη συνεχή ενημέρωση και τις αναρτημένες βοηθητικές πληροφορίες.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας η συμβολή των καλεσμένων του Συλλόγου, του κυρίου Αθανάσιου Μιχιώτη, Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, του κυρίου Ιωάννη Ψυχάρη, Προέδρου της ΑΕΕ της ΠΠΣ ΔΗΔ, της κυρίας Μαρίας Πεμπετζόγλου, συντονίστριας της ΘΕ ΔΗΔ12 και της κυρίας Βασιλικής Καψάλη, καθηγήτριας της ΘΕ ΔΗΔ11, τους οποίους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους και τη σταθερή τους στήριξη στις δράσεις του Συλλόγου, αλλά και για τα καλά τους λόγια αναφορικά με τον Σύλλογό μας. Ο εξαιρετικός και περιεκτικός λόγος τους συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό στη διεξαγωγή μιας, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένης ημερίδας.

Στην ημερίδα μεταξύ άλλων ενημερωθήκαμε για επερχόμενες αλλαγές, ήτοι:

α) την άμεση πρόσληψη δύο μελών ΣΕΠ οι οποίοι θα επιφορτιστούν με την εκπόνηση φροντιστηριακού τύπου μαθημάτων για τις ΘΕ ΔΗΔ12 και ΔΗΔ22 και του αντίστοιχου υποστηρικτικού υλικού,

β) την έναρξη της διαδικασίας εφαρμογής του θεσμού του εκπροσώπου των φοιτητριών/ών στα όργανα του ΕΑΠ,

γ) την πρόθεση της ΣΚΕ να εισηγηθεί δια ζώσης εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2022 με λειτουργία των περιφερειακών εξεταστικών κέντρων,

δ) την ολοκλήρωση των ενεργειών από τη μεριά του ΕΑΠ αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της ΔΗΔ.

Το αμείωτο ενδιαφέρον καθ’ όλη την εκδήλωση, η οποία διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες, για δεύτερο συνεχόμενο εξάμηνο, δικαιώνει την πρωτοβουλία του Συλλόγου και δίνει την ώθηση για ανάλογες ενέργειες και στο μέλλον.