Μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνάντηση είχαμε ως ΔΣ του Συλλόγου τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022.

Συγκεκριμένα, είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε σε διαδικτυακή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κύριο Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου. Η συνάντηση, διάρκειας πλέον της μίας ώρας, διεξήχθη σε ευχάριστο κλίμα και με σύμπνοια απόψεων.

Ο κύριος Παπαδημητρίου ενημερώθηκε για τους στόχους και τη φιλοσοφία του Συλλόγου, για συγκεκριμένες ενέργειές μας που βρίσκονται σε εξέλιξη και που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΔΕΕ, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδιά μας.

Ο ίδιος μίλησε εκ μέρους του ΔΕΕ για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, τα μέλη του και τα οφέλη που καρπώνονται τα μέλη. Ανέφερε πως το να είσαι μέλος του μοναδικού Επιμελητηρίου που εργάζεται αμιγώς για την ανάδειξη και ενίσχυση της Διοικητικής Επιστήμης, έχει πολύπλευρη χρησιμότητα και ενδιαφέρον, αφού μεταξύ άλλων, επιτρέπει και προάγει τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις, συνέδρια και ημερίδες, την επαγγελματική και ακαδημαϊκή δικτύωση, τις διασυνδέσεις με άλλους φορείς, τη δημοσίευση άρθρων και απόψεων, την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών, καλών πρακτικών που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση και τη Διοικητική Επιστήμη.

Άμεσα εντοπίσαμε και οι δύο πλευρές κοινούς τόπους δράσης και προοπτικές συνεργασίας για την προάσπιση των συμφερόντων των φοιτητριών/τών της ΔΗΔ, την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μας και τη συμβολή μας ως φοιτήτριες/τές και πτυχιούχοι στον δημόσιο διάλογο σχετικά με τη Δημόσια Διοίκηση και τη Διοικητική Επιστήμη. Έγινε αντιληπτό ότι, τόσο ο Σύλλογος όσο και το ΔΕΕ, πολλαπλασιάζουμε τα οφέλη μας με τη μεταξύ μας συνεργασία και ότι αυτή η συνάντηση ήταν η πρώτη από πολλές που έπονται.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν για εμάς η αποκάλυψη από πλευράς του κυρίου Παπαδημητρίου ότι ήταν από τους πρώτους, ως μέλος ομάδας καθηγητών, που πίστεψαν, σχεδίασαν και προώθησαν το πρόγραμμα της ΔΗΔ, προτείνοντάς το στο ΕΑΠ, με στόχο το πρόγραμμα αυτό να γίνει η αφορμή να εκπαιδευτούν και καταρτιστούν στελέχη του δημοσίου τομέα για την προαγωγή της Διοικητικής Επιστήμης στην πράξη.

Στο ΔΕΕ μπορούν να εγγραφούν οι φοιτήτριες/τές και οι πτυχιούχοι του τμήματος της Δημόσιας Διοίκησης, έπειτα από αίτησή τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και την προσκόμιση του βιογραφικού τους και της βεβαίωσης σπουδών ή πτυχίου τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδας μπορείτε να βρείτε στο: https://dee.gr/